Isu tanah Felda untuk alih perhatian skandal 1MDB, kata bekas pegawai khas Isa


Amin Iskandar

Tanah Felda di Jalan Semarak dipindahkan kepada sebuah syarikat swasta untuk membangunkan Kuala Lumpur Vertical City (KLVC) dalam sebuah transkaksi meragukan. Menurut bekas pegawai khas Isa Samad, skandal itu hanyalah untuk mengalihkan perhatian rakyat daripada isu lain. – Gambar fail The Malaysian Insight, 25 Disember, 2017.

ISU tanah Felda di Jalan Semarak, Kuala Lumpur digunakan untuk melalaikan rakyat daripada skandal besar 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata bekas Pegawai Khas Isa Samad, Zahid Mat Arip.

Zahid berkata, beliau yakin bekas bosnya di Felda, Isa akan dijadikan “kambing hitam” oleh Umno menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • Tidak perlulah membuat spekulasi mengenai tanah felda ini. Laporan dibuat kerana terdapat penipuan pun ada pihak yang mencurigai. Bila pihak felda berdiam diri pun ada orang yang mencurigainya. Kesimpulannya apa sahaja yang dilakukan pihak yang ada kaitan Najib dan BN pasti ada sahaja musuh-musuh yang tidak berpuas hati. Biarkanlah pihak berkuasa menyiasatnya dahulu. Lagipun polis sudah pun menubuhkan pasukan khas untuk menyiasat perkara ini.

    Dimuat naik 4 tahun yang lalu oleh Liyana Jamal