Saya tidak tahu IMAMS kendalian bukan Islam, kata Mas Ermieyati


Diyana Ibrahim

Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Mas Ermieyati Samsudin menerima pelbagai kritikan selepas sistem IMAMS yang menguruskan permohonan visa jemaah umrah diuruskan syarikat kendalian bukan Muslim. – Gambar The Malaysian Insight oleh Kamal Ariffin, 16 Disember, 2017.

Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Mas Ermieyati Samsudin mengaku tidak tahu menahu bahawa syarikat yang diberi tanggungjawab menguruskan permohonan visa jemaah umrah, di bawah sistem bersepadu yang dikuatkuasakan bermula semalam, sebenarnya syarikat kendalian bukan Muslim.

Beliau yang dikritik teruk kerana Sistem Pemantauan Pengendalian Pakej Umrah Malaysia (Imams) dikendalikan oleh syarikat bukan Muslim menangis pada sidang media mengumumkan pembatalan pelaksanaan sistem itu, sehari selepas ia dikuatkuasakan.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • "Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Mas Ermieyati Samsudin mengaku tidak tahu menahu bahawa syarikat yang diberi tanggungjawab menguruskan permohonan visa jemaah umrah, di bawah sistem bersepadu yang dikuatkuasakan bermula semalam, sebenarnya syarikat kendalian bukan Muslim."

    Saya terbaca dalam satu portal yang owner imams tuh dalam jereta menunu ke kedutaan arab saudi utk mesyuarat..Jadi kalau dia kata dia tak tahu tentang ownership imamas tuh ia agak menjengkelkan..

    Dimuat naik 6 tahun yang lalu oleh Ujang Mohd