BERKEPALA botak dan mengenakan but kulit, ratusan skinhead Malaysia berhimpun di ibu negara Malaysia, Kuala Lumpur sepanjang hujung minggu untuk mengikuti persembahan muzik secara langsung.
Diadakan di Stadium Chin Woo, konsert yang mengetengahkan 18 kumpulan pemuzik dari Malaysia dan Singapura pada festival yang diberi nama “This Is Oi! Kuala Lumpur Skinhead Gathering Party”.
Pergerakan skinhead muncul buat pertama kalinya dalam kalangan remaja golongan pertengahan pada 1960an sebagai salah satu cara mereka meluahkan antipembangunan, sentimen antihipi, namun mengelakkan politik dan perkauman.
Berbanding golongan ini dari barat, komuniti kecil skinhead Malaysia secara relatifnya lebih baik, tetapi masih dipantau oleh pihak berkuasa agama. – 28 Januari, 2018.
Sekumpulan anggota skinhead menuju ke himpunan di Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli 28 Januari, 2018.
Skinhead Malaysia yang hadir pada persembahan muzik langsung ketika himpunan skinhead di Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018. Skinhead Malaysia menari ketika persembahan muzik pada himpunan skinhead di Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018. Skinhead bertudung yang hadir pada persembahan muzik di himpunan skinhead Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.Salah seorang anggota skinhead diangkat oleh ahli lain sewaktu persembahan muzik di himpunan skinhead Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.Anggota skinhead membuat persembahan muzik pada himpunan skinhead di Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.Anggota skinhead bertanya khabar antara satu sama lain pada himpunan skinhead di Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.Salah seorang anggota skinhead diangkat ketika menari pada persembahan muzik di himpunan skinhead Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.Skinhead Malaysia yang hadir pada persembahan muzik di himpunan skinhead Kuala Lumpur.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.Skinhead Malaysia berhimpun pada himpunan skinhead yang diadakan di ibu negara minggu lalu.– Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 28 Januari, 2018.
Komen