Kalau tak kerana Putrajaya, Kelantan tak mampu bayar gaji kakitangan


Diyana Ibrahim

Perdana Menteri Najib Razak berkata tanpa suntikan kerajaan pusat, negeri defisit seperti Kelantan pun akan sukar membayar gaji kakitangan awamnya. – Gambar The Malaysian Insight oleh Seth Akmal, 28 Januari, 2018.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menggunakan peluang dalam kunjungan di Kelantan hari ini untuk mengingatkan kerajaan PAS Kelantan mengenai bantuan yang dihulurkan kerajaan BN pada negeri itu.

Najib dalam ucapannya di Kota Bharu hari ini mengungkitkan bahawa kerajaan negeri malah tidak akan mampu membayar gaji penjawat awamnya jika tidak kerana suntikan dana dari Putrajaya.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • memang la kelantan tak da hutang banyak tapi pendapatan kelantan tak kan cukup untuk menampung perbelanjaan bulanan mereka.. bila lagi nak bagi peluang yang lain pegang kelantan.

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Amera amani

  • "Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menggunakan peluang dalam kunjungan di Kelantan hari ini untuk mengingatkan kerajaan PAS Kelantan mengenai bantuan yang dihulurkan kerajaan BN pada negeri itu."

    Jangan.lupa kerajaan bn tapi duit itu duit rakyat dan bukan duut oarti..

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Ujang Mohd