Identiti wanita disimen dalam kolah masih belum dikenal pasti


IDENTITI wanita yang mayatnya ditemukan dalam keadaan disimen di dalam kolah di sebuah rumah di Kampung Pendamar, Klang, Ahad lepas masih belum dapat dikenal pasti.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan ACP Cha Hoong Fong berkata bedah siasat di Hospital Shah Alam mendapati punca kematian wanita yang berumur dalam lingkungan 20 hingga 30 tahun itu ialah tekanan (compression) pada bahagian leher.

“Pakar forensik tidak dapat memastikan waktu kematian wanita itu kerana proses pereputan menjadi lambat bagi mayat yang berada dalam persekitaran seperti mana yang ditemukan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata polis merakam percakapan 10 saksi serta menahan reman seorang lelaki warga asing berumur 53 tahun sehingga 11 Disember ini bagi membantu siasatan dan sedang berusaha mengesan dua lelaki, Ranjit Singh dan Mandeep Singh yang pernah menyewa rumah berkenaan.

Cha berkata polis memohon bantuan daripada pejabat kedutaan serta polis antarabangsa (Interpol) bagi mengesan dua lelaki berkenaan dan orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kes ini diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Klang Selatan dengan menelefon 03-33762222 atau hubungi mana-mana balai polis bagi membantu siasatan. – Bernama, 6 Disember, 2023.


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen