Ganti balik RM8 bilion 'disalahguna' ahli Parlimen Semporna 


Amin Iskandar

Ahli Parlimen Semporna Shafie Apdal sebelum ini ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan berhubung dakwaan penyelewengan RM1.5 bilion dana persekutuan daripada kementerian yang pernah diterajuinya. – Gambar fail The Malaysian Insight, 20 Mac, 2018.

SEORANG ahli Parlimen Sabah hari ini menuntut agar Putrajaya menggantikan semula peruntukan sebanyak RM8 bilion yang “disalahgunakan” Ahli Parlimen Semporna Mohd Shafie Apdal ketika memimpin kementerian itu.

Abdul Ghapur Salleh (BN-Kalabakan) berkata, walaupun perkara itu diberikan liputan meluas media, tiada tindakan serius diambil kerajaan.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • semua benda nk dikaitkan dengan kerajaan. duit hilang ke apa kerajaan jugak kena. kenapa lain xkena?? lepastu kalau laa kerajaan yang buat ke apa. biar pihak berkuasa yang ambil tindakan ataupun siasatan dahulu. baru laaa nk sergah ke apa.

    Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Amera amani