3,000 kakitangan ditambah untuk basmi Covid-19, kata KKM


Ragananthini Vethasalam

Hari ini Covid-19 meragut tujuh lagi nyawa menjadikan bilangan korban keseluruhan sebanyak 34 orang. – Gambar fail The Malaysian Insight, 29 Mac, 2020.

SEKURANG-kurangnya, 3,000 kakitangan tambahan bakal diterima pasukan kesihatan bagi membasmi Covid-19 pada Rabu ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah berkata tambahan pegawai kesihatan itu akan membantu pasukan yang kini berusaha sedaya upaya bagi memerangi virus itu.

“Pengambilan pertama dilakukan pada 16 Mac, 2020, di mana kami mengambil 1,500 kakitangan kesihatan,” kata Dr Noor Hisham.

“Kami mempunyai 2,000 jururawat dan 660 pembantu perubatan yang akan kami terima Rabu ini.”

Beliau juga turut menggesa kakitangan perubatan yang bukan dari sektor kesihatan awam untuk menjadi sukarelawan bagi membantu membasmi Covid-19. – 29 Mac, 2020.

MENYUSUL 
 


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen