DAP tak boleh selesai masalah di Sabah, kata Ongkili


Jason Santos

Presiden Parti Bersatu Sabah Maximus Ongkili berkata DAP sama sahaja seperti "Umno lama" kerana ketua bahagian bergantung kepada pemimpin tertinggi bila membuat keputusan. – Gambar The Malaysian Insight oleh Irwan Majid, 7 Mei, 2019.

DAP tidak akan dapat menyelesaikan masalah di Sandakan, kata Maximus Ongkili menjelang Pilihan Raya Kecil (PRK) pada Sabtu ini.

Presiden Parti Bersatu Sabah itu berkata DAP yang juga parti komponen Pakatan Harapan (PH) sama sahaja seperti “Umno lama” kerana ketua bahagian bergantung kepada pemimpin tertinggi bila membuat keputusan.

“PBS bukan berfikiran sempit. Kita bukan persoalkan Vivian Wong… tetapi realitinya, mereka tak faham Sabah dan masalah di Sandakan,” katanya, merujuk kepada calon DAP.

“(DAP tidak seperti) PBS, parti Sabah yang pemimpinnya bercakap dari hati… tentang masalah di Sabah.” – 7 Mei, 2019.

Berita penuh di sini. 


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen