Institusi kewangan patut contohi langkah '3-0-1' Alibaba, kata Guan Eng


Ragananthini Vethasalam

Menteri Kewangan Lim Guan Eng juga berkata institusi kewangan perlu memastikan kadar pinjaman tidak berbayar adalah terkawal. – Gambar The Malaysian Insight oleh Najjua Zulkefli, 9 April, 2019.

INSTITUSI kewangan harus mencontohi langkah “3-0-1” yang diguna pakai Alibaba untuk menjimatkan masa memproses dokumen pembiayaan dan pinjaman, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng.

“Saya rasa semua tahu (langkah) 3-0-1 Alibaba. Tiga minit untuk isi borang. Tak perlu jumpa sesiapa, terus lulus,” kata Lim ketika menyampaikan ucap tama pada majlis Anugerah SME GCG Ke-24, hari ini.

Kata beliau, amalan ini perlu diguna pakai untuk dijadikan penanda aras bagi mempercepatkan masa pemprosesan.

Lim juga berkata institusi kewangan perlu memastikan kadar pinjaman tidak berbayar adalah terkawal. – 9 April, 2019.

Berita penuh di sini.    


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen