5 cedera dalam kejadian berbalas tembakan di New Orleans


Insiden berbalas tembakan antara polis dan seorang suspek berlaku di sebuah daerah pelancongan di New Orleans, French Quarter, petang semalam. – Gambar EPA, 18 Februari, 2019.

LIMA orang cedera dalam insiden berbalas tembakan antara polis dan seorang suspek di sebuah daerah pelancongan di New Orleans, French Quarter, petang semalam.

Menurut polis, polis berjaya menembak mati suspek itu, dua minggu sebelum perayaan Mardi Gras.

Ketua Polis New Orleans Shaun Ferguson berkata semua mangsa yang cedera ketika kejadian berada di perhentian bas. Seorang daripada mereka dilaporkan kritikal, katanya.

Ferguson berkata beberapa pegawai polis ketika itu sedang menyoal seorang lelaki mengenai kejadian rompakan baru-baru ini apabila dia secara tiba-tiba mengeluarkan senjata dan melepaskan tembakan.

Polis segera membalas tembakan lalu mencederakan lima mangsa di kawasan kejadian, katanya.

Beliau berkata Biro Siasatan Persekutuan (FBI) dan sebuah pemantau bebas dipanggil untuk menyiasat. – AFP, 18 Februari, 2019.


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen