Peguam Hadi Awang akui rakaman suara Nik Abduh tulen


Peguam yang mewakili Abdul Hadi Awang di London dalam kes samannya terhadap Sarawak Report memberitahu mahkamah rakaman suara dipercayai Nik Abduh Nik Mat dalam kes itu, adalah tulen. – Gambar fail The Malaysian Insight, 28 Jun, 2018.

PEGUAM Abdul Hadi Awang di London memberitahu mahkamah bahawa rakaman seorang ahli Parlimen PAS yang mengakui ahli parti itu menerima wang daripada Umno adalah tulen, lapor Sarawak Report hari ini.

Bagaimanapun, presiden PAS itu akan menunjukkan kepada mahkamah bahawa berlaku salah faham berkenaan penggunaan perkataan dalam rakaman itu, dalam tuntutan saman fitnahnya terhadap Sarawak Report.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


 • "Dean informed the judge that Hadi intends to fly the above people from KL to support his case in London, in order to contest those allegations in the Sarawak Report’s Defence."

  sarawak report tulis..

  malaysian insight lapor.
  "Hakim diberitahu bahawa Hadi akan ke London untuk menyokong kes itu dan melawan tuduhan Sarawak Report."

  kalau peguam hadi kata hadi mengaku rakaman suara itu adalah tulen mengapa pula bersusah payah utk menerbangkan semuanya ke london..kecuali utk bercuti.. :)

  Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Ujang Mohd

 • Biar siasatan dijalankan.. tak perlu la kita buat spekulasi yg belum tentu sahih

  Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Nizam Hasbullah