Bekas menteri penasihat Najib dapat gaji RM200,000 sebulan


Muzliza Mustafa

Sejumlah penasihat dalam pentadbiran bekas perdana menteri Najib Razak dibayar gaji antara RM70,000 hingga RM200,000 sebulan. – Gambar fail The Malaysian Insight, 12 Jun, 2018.

BEKAS perdana menteri Najib Razak sangat bermewah dengan duit pembayar cukai apabila membayar sejumlah penasihat dalam pentadbirannya antara RM70,000 hingga RM200,000 sebulan.

Sejak memerintah selepas pilihan raya umum yang baru lalu, kerajaan baharu di Putrajaya sudah menyemak beberapa fail sulit. Semakan itu mendapati seorang bekas menteri yang dilantik sebagai penasihat di Jabatan Perdana Menteri dibayar RM200,000 sebulan – 10 kali ganda gaji perdana menteri.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • memang perlu diberhentikan penasihat2 di bawah pentadbiran bekas PM Dato Seri Najib ini kerana hanya membazir duit kerajaan sahaja bayar gaji dan duit tersebut sebenarnya boleh diguna utk keperluan yg lbh penting..perlantikan mereka hanyalah utk kerja2politik sahaja tidak memberi sumbangan pun kepada negara kita.

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Amera amani