Perhimpunan besar-besaran di London protes dasar apartheid Israel


Perhimpunan besar-besaran berlangsung di tengah London semalam membantah dasar apartheid Israel terhadap rakyat Palestin. – Gambar AFP, 17 April, 2023.

SATU perhimpunan besar-besaran berlangsung di tengah London semalam membantah “dasar apartheid” Israel terhadap rakyat Palestin.

Orang ramai berkumpul di luar Pejabat Dalam Negeri menyatakan solidariti terhadap rakyat Palestin dengan membawa papan tanda dengan slogan termasuk “Kebebasan untuk Palestin,” “Boikot Apartheid” dan “Berhenti Membunuh Rakyat Palestin.”

Beberapa Yahudi Ortodoks turut serta dalam protes anjuran Jawatankuasa Keadilan untuk Palestin sebagai sebahagian daripada Hari Al-Quds tahunan, menurut Anadolu Agency.

Orang ramai kemudian berarak ke arah Pejabat Perdana Menteri, Downing Street, sambil melaungkan slogan menentang dasar Israel terhadap rakyat Palestin.

“Bebaskan Palestin!” adalah antara slogan yang dilaungkan kumpulan yang membawa bendera Palestin. – Bernama, 17 April, 2023.


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen