POLIS menahan tujuh individu termasuk tiga wanita disyaki terbabit dalam kes membaling botol kaca ke arah jalan raya dari balkoni sebuah kediaman di Jalan Cendana, Kampung Baru di Kuala Lumpur, yang tular di media sosial baru-baru ini.
Ketua Polis Daerah Dang Wangi Noor Dellhan Yahaya berkata, mereka yang berusia antara 21 hingga 31 tahun ditahan semalam dan hari ini di sekitar Dang Wangi.
Beliau berkata ujian saringan air kencing mendapati seorang daripada tujuh individu itu positif dadah jenis ketamin dan disiasat di bawah Seksyen 15 (1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952.
Menurutnya dua daripada tujuh individu itu ditahan reman tiga hari hingga Selasa ini bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 268/336 Kanun Keseksaan, serta Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955.
“Permohonan reman bagi lima individu lain ditolak dan akan dibebaskan,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Noor Dellhan turut menyarankan orang ramai yang menerima kesan daripada kejadian itu untuk tampil membuat laporan di balai polis berhampiran.
Sebelum ini, satu video tular memaparkan seorang lelaki membaling botol kaca dari balkoni sebuah premis kediaman ke arah jalan raya. – Bernama, 5 Februari, 2023.
Komen