Siasatan awal RoS mendapati 47 daripada keseluruhan aduan berkeaan mempunyai percanggahan dengan perlembagaan dan peraturan parti. – Gambar fail The Malaysian Insight, 8 Februari, 2018.
JABATAN Pendaftaran Pertubuhan (RoS) telah memulakan siasatan terhadap Bersatu berhubung status Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) parti itu yang mendapat bantahan anggota parti pembangkang berkenaan.
Timbalan Perdana Menteri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata memandangkan siasatan itu memerlukan penelitian dokumen yang akan mengambil sedikit masa, RoS telah diminta mempertingkatkan siasatan tersebut.
Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!
biarkan RoS jalankan kerja mereka.. Bersatu kalau betul2 nak partinya disahkan oleh RoS, ikut jela.. kalau ikut kan senang.. tak perlu nak timbulkan spekulasi macam RoS ni sengaja pulak nak melambat-lambatkan pengesahan parti kamu ni.. konon nak kata ni sabotaj dari BN la apa la..
Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Amera amani
Pilihan Editor
11 jam yang lalu
Rakyat boleh mohon projek infrastruktur kecil terus kepada kementerian, kata Rafizi
11 jam yang lalu
Bantuan RM320.25 juta bantu percepat usaha Sabah tangani krisis air, kata Hajiji
12 jam yang lalu
Offer for PAS to be in unity govt made just after GE15, says Hadi
12 jam yang lalu
Court allows artistes to sue PRISM over unreceived royalty payments
Komen
Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Amera amani