Apakah ini 'drama Felda' untuk bantu BN menang PRU14?


Amin Iskandar

Pengerusi Felda Shahrir Abdul Samad ketika mengumumkan kejayaan ia mendapatkan semula tanah di Jalan Semarak semalam. Ia menimbulkan keraguan kerana dilihat sebagai modal bagi menghalang Pakatan Harapan untuk meraih undi di kawasan kubu kuat Umno itu. – Gambar The Malaysian Insight oleh Hasnoor Hussain, 16 Januari, 2018.

PENGUMUMAN Felda pada Isnin mereka berjaya mendapatkan semula tanah di Kuala Lumpur menimbulkan keraguan apakah episod ini merupakan satu “drama” untuk membantu Barisan Nasional (BN) memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), kata seorang penganalisis.

Pengarah Eksekutif Ilham Centre Hisommudin Bakar berkata, pengumuman dramatik kejayaan Felda mendapatkan semula hak tanah di Jalan Semarak menggambarkan pengerusinya Shahrir Abdul Samad sebagai “hero” bagi memangkin semula kepercayaan peneroka setelah bergelut dengan pelbagai isu.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • bawak banyak kertas mcm kertas recycled aje

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Leslie Chan

  • Tidak sesiapa pun boleh janji perkara mcm ini tidak akan ulang selepas PRU. Kalau mau selamat, jgn lah pilih BN.

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Tanahair Ku

  • Kejayaan Felda mendapatkan semula tanah di Kuala Lumpur adalah bukti bahawa kerajaan komited dalam menyelesaikan masalah dalaman Felda.

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Nizam Hasbullah