‘Langkah bijak’ jika Selangor bubar DUN sekarang, batal persempadanan


Bede Hong

Penganalisis berkata, Menteri Besar Selangor Mohamad Azmin Ali akan dilihat sebagai pemimpin yang berani dan berstrategi jika membubarkan DUN sebelum PRU. – Gambar fail The Malaysian Insight, 11 Januari, 2018.

IA akan menjadi “langkah bijak” oleh kerajaan negeri Selangor untuk membubarkan sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) untuk menangkis kesan daripada persempadanan semula kawasan pilihan raya yang memberi kelebihan kepada Barisan Nasional (BN), kata penganalisis.

Mengulas mengenai perbalahan pelaksanaan persempadanan semula oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), penganalisis berkata mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) sebelum PRU yang perlu diadakan sebelum Ogos, boleh juga memberi kelebihan kepada Pakatan Harapan (PH) di Selangor.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen  • pembangkang sebenarnya takut dengan bayang2 mereka sendiri sb tu dia risau tentang persempadanan semula, mereka dari awal tak pernah yakin mereka akan menang PRU 14 ni, dengan keadaan ahli dalaman parti pakatan tu sendiri yang tak stabil lagi la mereka rasa tergugat

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Amera amani


  • pembangkang sebenarnya takut dengan bayang2 mereka sendiri sb tu dia risau tentang persempadanan semula, mereka dari awal tak pernah yakin mereka akan menang PRU 14 ni, dengan keadaan ahli dalaman parti pakatan tu sendiri yang tak stabil lagi la mereka rasa tergugat

    Dimuat naik 3 tahun yang lalu oleh Amera amani