AGM Bersatu tak ikut Perlembagaan parti, kata akar umbi


Ketua Bahagian Bersatu Temerloh Amerus Che Onn yang membuat dakwaan itu berkata AGM pada Sabtu lalu dilihat “syok sendiri” kerana hanya memperjuangkan kepentingan individu tertentu dan tiada inisiatif untuk menyelesaikan kemelut dalaman parti. – Gambar fail The Malaysian Insight, 2 Januari, 2018.

JABATAN Pendaftaran Pertubuhan (RoS) digesa membuat siasatan terperinci terhadap Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) pertama Bersatu Sabtu lalu kerana didakwa tidak mengikut Perlembangaan parti.

Ketua Bahagian Bersatu Temerloh Amerus Che Onn yang membuat dakwaan itu berkata AGM pada Sabtu lalu dilihat “syok sendiri” kerana hanya memperjuangkan kepentingan individu tertentu dan tiada inisiatif untuk menyelesaikan kemelut dalaman parti.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • apa yg dpt dilihat ppbm ini sebenarnya parti yg menyempurnakan agenda pengerusinya saja..bukannya parti yg ditubuhkan utk membantu rakyat..semua dah kena tipu..

    Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Amer Farid