Pada Isnin lalu, kerajaan Perikatan Nasional mengumumkan PKP di enam buah negeri - Pulau Pinang, Selangor, Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan), Melaka, Johor dan Sabah - dari 13 hingga 26 Januari. – Gambar fail The Malaysian Insight, 15 Januari, 2021.
KELANTAN melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negeri itu selepas menyaksikan jumlah kes baharu Covid-19 yang tinggi, kata Menteri Kanan Ismail Sabri Yaakob.
Menteri pertahanan itu berkata negeri tersebut akan berada di bawah PKP selama dua minggu dari 16 Januari hingga 29 Januari.
Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!
Komen