Kempen 'undi rosak' ancam sokongan teras Pakatan


Yeoh Cheong Ee

Kempen undi rosak yang sedang berlegar mencerminkan trend kelesuan dan ketidakpuasan politik terhadap ahli politik Malaysia daripada kedua-dua pihak yang sering bertelingkah. – Gambar fail The Malaysian Insight, 5 Disember, 2017.

KEMPEN merosakkan undi sedang berlegar di kalangan beberapa media sosial berbahasa Cina, yang disifatkan penganalisis boleh menghancurkan Pakatan Harapan (PH) yang memerlukan jumlah pengundi lebih tinggi untuk memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Penganalisis berkata gerakan ini mencerminkan trend kebosanan dan ketidakpuasan hati terhadap politik yang meluas terhadap ahli politik Malaysia di kedua-dua belah pihak kerana pertelingkahan di antara mereka bertambah hebat menjelang PRU14 tahun depan.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • Ramai ahli DAP kecewa dengan perkembangan semasa parti itu yang bekerjasama dengan Mahathir. Mereka tidak bantah secara terang-terangan sekarang, namun mereka bakal nyatakan sesuatu melalui keputusan PRU14 kelak.

    Dimuat naik 5 tahun yang lalu oleh Amera amani