Kisah sebuah parti politik yang terlalu gopoh mahukan perubahan


ZF Zamir

ADA sebuah mesyuarat yang sering dijadikan bahan percakapan dalam kalangan penjawat awam di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Kisah ini agak popular sehingga saya sendiri pernah diminta kepastian mengenai kesahihannya oleh beberapa teman.

Kisah ini berlaku di sebuah mesyuarat di Kementerian Kewangan (MOF) antara dua menteri iaitu menteri pendidikan dan menteri kewangan. Bersama-sama di dalam bilik mesyuarat adalah pegawai tertinggi kedua-dua kementerian termasuk ketua setiausaha (KSU) KPM dan KSU MOF.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen


  • Tulisan yang baik. Wajar disambung

    Dimuat naik 7 bulan yang lalu oleh MOHAMAD AZLEY BIN AHMAD

  • Cerita la lagi.. Baru orang Islam tau perangai kafir tu macam mana... wajib cerita ni..

    Dimuat naik 7 bulan yang lalu oleh Adib Bin Abrar

  • bgus lah luah skrg. lgi bgus klu ckp jujur dlu. ni diam, pura pura tak tahu dan menafikan bila org tanya.

    Dimuat naik 7 bulan yang lalu oleh Rn x

  • Nasik dah jadi taik ..aku salah seorang mangsa kes ini .. and betul time tu pegawai mof sangat langsi ..cara bercakap mcm kami ni pemintak sedekah ... aku ingat wahai PH ..hampa semua memang celaka!

    Dimuat naik 7 bulan yang lalu oleh Dent Luca