Suspek terlibat 4 kes samun ditahan di Langkawi 


POLIS menahan seorang penganggur yang disyaki terlibat dalam empat kejadian samun bersenjata di sekitar pulau ini, awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Langkawi  Supt Mohd Iqbal Ibrahim berkata lelaki berusia 44 tahun itu ditahan sepasukan anggota pada jam 2.15 pagi berhampiran sebuah stesen minyak di Jalan Padang Matsirat.

“Suspek mengaku terlibat dalam kes samun sebuah kedai serbaneka di Jalan Kelibang pada awal pagi Sabtu melibatkan kerugian RM260. Dia juga mengaku terlibat dalam tiga lagi kes samun kedai serbaneka 24 jam di sekitar daerah ini.

“Ketika ditahan polis turut merampas beberapa barangan seperti baju, seluar, pisau kecil, penutup kepala, sarung tangan, beg galas dan kasut yang dipercayai digunakan suspek ketika menyamun,” katanya dalam satu kenyataan di Langkawi hari ini.

Mohd Iqbal berkata suspek yang memiliki satu rekod jenayah lampau melibatkan kes gaduh direman tujuh hari bermula hari ini untuk siasatan lanjut. – Bernama, 6 Oktober, 2019.


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen