Mourinho dipecat esok, lapor media Britain


Jose Mourinho bermula hambar bersama Manchester United dalam kempen Liga Perdana Inggeris pada musim ini. – Gambar EPA, 6 Oktober, 2018.

MASA depan Jose Mourinho sebagai pengurus Manchester United semakin hangat diperkatakan apabila laporan media di Britain menjangkakan beliau akan dipecat minggu ini.

United bermula hambar pada musim ini dengan hanya mencatat 10 mata daripada 7 perlawanan dan kedudukannya mula dipertikaikan ramai pihak, apatah lagi ini merupakan permulaan yang paling buruk buat Red Devil bagi tempoh 29 tahun.

Akhbar Daily Mirror melaporkan, nasib Mourinho akan ditentukan pada perlawanan menentang Newcastle dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris awal pagi Ahad.

Kata akhbar itu, pengurus berusia 55 tahun itu hilang kepercayaan dalam kalangan lembaga pengarah dan keputusan awal pagi esok tidak akan mengubah nasib beliau.

Pada perlawanan Liga Juara-Juara Selasa lalu, United sekadar seri dengan Valencia walaupun beraksi di gelanggang sendiri dan penyokong mula menyuarakan rasa tidak puas hati dengan persembahan anak buah Mourinho.

“Saya terima kenyataan itu (pasukan kami tidak bagus),” kata Mourinho yang kini dilaporkan sedang bertelagah dengan Paul Pogba. – AFP, 6 Oktober, 2018.


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen