Saya hanya penuhi undangan di kem tentera dan masjid, kata Anwar


Tidak timbul soal menggunakan program kerajaan dan masjid untuk berkempen pada pilihan raya itu, kata Anwar Ibrahim. – Gambar fail The Malaysian Insight, 5 Oktober, 2018.

CALON Pakatan Harapan (PH) bagi Pilihan raya Kecil (PRK) Parlimen Port Dickson Anwar Ibrahim berkata beliau menghadiri program di kem tentera dan masjid hanya untuk memenuhi undangan yang diterimanya.

Justeru, katanya tidak timbul soal beliau menggunakan program kerajaan dan masjid untuk berkempen pada pilihan raya itu.

“Mereka jemput saya pergi solat, beri tazkirah. Jadi sayapun beri tazkirah, saya juga tahu ada calon Bebas pergi ke masjid dan bercakap juga,” kata Anwar ketika ditemui pemberita pada majlis Sembang Santai Usahawan Desa dan Sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia di Port Dickson hari ini.

Beliau diminta mengulas dakwaan beberapa calon Bebas termasuk bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan yang dilaporkan berkata ada calon menggunakan aset kerajaan untuk berkempen selain berucap di masjid.

Saiful Bukhari bagaimanapun tidak menyebut nama mana-mana calon, namun ia dilihat merujuk kepada Anwar yang sebelum ini menghadiri majlis Kementerian Pertahanan.

PRK 13 Oktober itu menyaksikan pertandingan tujuh penjuru melibatkan Anwar, calon PAS Mohd Nazari Mokhtar serta lima calon Bebas termasuk Mohd Saiful Bukhari dan bekas menteri besar Negeri Sembilan Mohd Isa Abdul Samad. – Bernama, 5 Oktober, 2018.


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen