Mahkamah benar semua kes solar Rosmah, Rizal dibicara bersama


Pada 15 November tahun lepas, Rosmah Mansor mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen atas dua pertuduhan meminta rasuah wang tunai RM187.5 juta dan menerima RM1.5 juta berhubung projek pembekalan dan pemasangan tenaga solar di 369 sekolah luar bandar di Sarawak. – Gambar fail The Malaysian Insight, 25 Julai, 2019.

MAHKAMAH Tinggi hari ini membenarkan dua kes rasuah isteri bekas perdana menteri Najib Razak, Rosmah Mansor dan satu kes rasuah Rizal Mansor berhubung projek pembekalan sistem tenaga solar hibrid bagi sekolah luar bandar di Sarawak, dibicarakan bersama.

Hakim Mohamed Zaini Mazlan membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan Timbalan Pendakwa Raya Mohd Farizul Hassan Bakri supaya semua kes itu didengar di mahkamah sama.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!


Daftar atau log masuk di sini untuk komen.


Komen